top of page

Güzel Gonyam'ın dergisi çıktı


GÜZEL GONYAM DERGİSİNİ TAKDİMİMİZDİR

“Bu sehrin bir anlamı var…”

“KONYA, bozkırın tam çocuğudur. Onun gibi kendini gizleyen esrarlı bir güzelliği vardır. Bozkırın kendini gizleyen esrarlı bir güzelliği vardır" der Beş Şehir kitabında Tanpınar.

Tanpınar’ın esrarlı güzelliklerini bulmak için yola çıkan birkaç Konya sevdalısının “Güzel Gonyam” adıyla bir şehre olan sevgilerini anlattığı bir dergiyi ellerinizde tutuyorsunuz.

Bu şehrin güzelliklerini, unutulmayan anılarını, insanlarını anlatmak için 4 Şubat 2015 tarihinde yola sosyal medya ile başladık. Şu anda dünyanın her yerinden yaklaşık 40 bin kişinin takip ettiği Konya’nın en özgün sayfasının ete-kemiğe bürünmüş halidir bu dergi.

Biz bu yola çıkarken dedik ki;

“Bu şehri sevmemiz için birçok sebebimiz var”

Hz. Pir’in kanatları altında, Şems’in aşkını yaşayan, Konevi’nin ruhunda genişleyen Hacıveyiszade ile güzelleşen Tahir Büyükkörükçü hoca ile ağlayan bir şehirdir Konya.

Konya’yı anlatmak kolay değildi. Bu yüzden Konya’yı yaşarken anlatmayı seçtik. Şehri hem yaşadık, hem anlattık hem de yaşatmaya çalıştık.

Bu yüzden hiçbir karşılık beklemeden Güzel Gonyam’ın dili olmak, gözleri olmak özü olmak için yola çıktık. Yola çıkarken bir avuç güzel insanın desteklerini bulduk, tavsiyelerine kulak verdik. Atakan Hoca, Hacı Üsssüyün Emmi gibi Güzel Gonyam’a özgü karakterler ortaya çıktı.

Yılda bir defa çıkacak bu derginin hazırlıkları sırasında bizi umutlandıran, bu şehre karşı heyecanımızı çoğaltan çok güzel olaylar oldu. Maddi ve manevi desteklerini unut(a)mayacağımız insanlara bir kez daha teşekkür ediyoruz. Güzel Gonyam bugün mürekkebe, kağıda büründüyse bu güzel insanların katkısı büyük.

Sanaldan kağıda aktarılan ve özel bir tasarımla hazırlanan bu derginin Güzel Gonyam’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Güzel Gonyam dergisini zevkle okuyacağınıza bir “Gonyalı” kadar eminiz.

Hep dediğimiz gibi;

Bu şehri sevmek için birçok nedenimiz var.

Bu yüzden güzellikleri yansıtıyoruz.

Bu yüzden Hz. Mevlana'nın gel çağrısını tekrarlıyoruz.

Bu yüzden buradayız...

Bu yüzden sizlerleyiz...

Bu yüzden Güzel Gonyam'dayız...

Selman Selim Akyüz - Ahmet Akbıyık - Halil İbrahim Tongur - Hüseyin Taşkıran

GÜZEL GONYAM DERGİSİ'NDEN TADIMLIK GÖRÜNTÜLER

Güzel Gonyam Dergisi

(Ücretsizdir)

Sayı: 1 Yıl: 2016

İmtiyaz Sahibi

Ahmet Akbıyık

Yazı İşleri Müdürü

Hüseyin Taşkıran

Yayın Kurulu

Selman Selim Akyüz

H. İbrahim Tongur

Ahmet Akbıyık

Hüseyin Taşkıran

Web Danışmanı

Ali İzmirli

Reklam Danışmanı

Tamer Yiğit

Kapak ve Karikatürler

Hüseyin Taşkıran

Grafik-Tasarım

ERKAMEDYA

Ayşenur …

Baskı

Güler Ofset

İletişim

Armağan Mahallesi Yeni Meram Caddesi No:16/2 Meram/ KONYA

+90 (332) 320 01 21

İnternet Adreslerimiz

guzelgonyam.com

facebook.com/GuzelGonyam

twitter.com/GuzelGonyam

* Dergide kullanılan her türlü fotoğraf, yazı haberin her hakkı saklı değildir. Kaynak göstererek istediğiniz gibi paylaşabilirsiniz.

![endif]--


Seçme Yazılar...
bottom of page